Hva er labia majora?

Labia majora refererer til de to store ytre folder som dekker en kvinnes labia minora. På utsiden er de generelt dekket av grovt hår, og på de indre folder er de laget av glatt hud som vanligvis er rosa eller brun i fargen. Labia kan variere i størrelse og form fra lang og tynn til kort og tykk. Dette varierer vanligvis fra kvinne til kvinne, og mange variasjoner anses å være normale.

Labia majora består hovedsakelig av fettvev med en større prosentandel av fett foran enn i ryggen. De regnes som kvinnelige ekvivalenter med hannrotet, da de er laget av det samme vevet under fosterutvikling. Hos menn faller vevet nedover og dekker seksuelle organer eller testikler. Hunnene forblir ekstern for å beskytte åpningen som fører til de indre eggstokkene og livmoren.

I teorien er hårene som dekker kjønnsorganene, der for å forhindre at bakterier og bakterier kommer inn i labia minora, vagina og urinrør. Moderne mennesker har imidlertid svært lite nytte av disse beskyttende hårene, som antas å være rester igjen av forhistoriske forfedre. Selve labia er imidlertid en form for førstegangsforsvar for den indre vulva.

Farger av labia majora kan variere fra kvinne til kvinne. Den ytre delen av brettene er generelt det samme pigmentet som resten av en kvinnes kropp, mens den indre delen kan være brun, rosa eller til og med lilla i fargen. Noen av disse anses å være normale, selv om enhver variasjon fra en kvinnes normale fargestoffer skal rapporteres til en lege, spesielt hvis de ledsages av kløe, vaginal utslipp eller irritasjon.

Noen vaginale infeksjoner kan føre til at ytre labia blir betent, kløende og irritert. Dette er generelt mindre sannsynlig enn symptomene blir opplevd i labia minora, men det kan oppstå. Vanlige infeksjoner som kan forårsake ubehag inkluderer de som forårsakes av gjær, bakterier og seksuelt overførbare sykdommer. Dette er også det primære området som er rammet av krabber eller kjønnslus. Behandling bør gis av en lisensiert lege.