Hva er medisinsk bruk av conium?

Conium, eller hemlock, er en plante som brukes i homøopatisk medisin for å behandle et bredt spekter av problemer. Det antas å være nyttig i behandlingen av cyster og svulster, spesielt brystkreft. Både menn og kvinner som lider av seksuelle problemer kan dra nytte av å ta conium, og det er også noen ganger nyttig for menstruasjons- og prostataproblemer. Personer som lider av nervøse lidelser kan finne lindring ved å bruke den, som de med svimmelhet, øyeproblemer eller øvre respiratoriske problemer. Det er viktig å merke seg at hemlock er svært giftig og kan være dødelig hvis det tas for mye, så det er viktig å snakke med en profesjonell og følge den riktige doseringen når du tar den.

En av de viktigste medisinske bruken av denne medisinen er behandling av svulster og cyster. Det antas å bidra til å rydde opp veksten selv, samt lindre smerten eller kløen som er forbundet med dem. Spesielt brystkreft behandles ofte med hemlock, samt kreftformer av reproduktive organer som testikler, eggstokker og livmor.

Seksuelle problemer behandles typisk ved bruk av konium. Det kan avlaste impotens eller prematur utløsning hos menn, overdreven vaginal utslipp hos kvinner og overdreven seksuell spenning i begge. Menn med forstørret prostata, som kan forårsake problemer med vannlating, blir noen ganger hjulpet av å ta denne medisinen. Kvinner kan bruke den til å regulere sine menstruasjonssykluser, lindre problemer forbundet med menstruasjon som hovne, smertefulle bryster eller redusere effekten av overgangsalderen.

De beroligende og paralytiske egenskapene til conium gjør det til en nyttig behandling for visse nervesykdommer. Personer som er utsatt for ekstrem fysisk agitasjon eller muskelspasmer kan bli beroliget ved bruk. Det brukes noen ganger til å behandle epilepsi. Hemlock er også tenkt å hjelpe pasienter som lider av progressiv muskelforlamning, spesielt når den starter i føttene og beveger seg opp i kroppen.

I tillegg til problemene ovenfor kan conium brukes til en rekke andre plager. Folk som har en tendens til å bli svimmel eller bli svimmelhet, kan behandles med det. De som har øyne som er ekstremt følsomme for lys, kan finne at conium hjelper med å lette dette problemet, og det kan også hjelpe til med å behandle skader på øynene. Siden det bidrar til å redusere muskelspasmer, kan det også inhaleres for å redusere alvorlig hosting assosiert med øvre luftveissykdommer som bronkitt, astma og kikhoste.