Hva er medisinsk bruk av euphorbia hirta?

Euphorbia hirta, eller astmavass, har blitt brukt medisinsk i ulike kulturer i århundrer. Hele anlegget kan brukes som en naturlig medisin om den samles inn under tørket, fruktig eller blomstrende stadium. Hver del av anlegget er effektiv for behandling av ulike plager. For eksempel kan bladene brukes til å behandle hudforstyrrelser mens den melkefulle saften kan brukes til å fremskynde helingen av hakkede eller sprukne lepper. En avkok fra blomstene kan hjelpe til med å helbrede øyeinfeksjoner og betennelser, som konjunktivitt eller pinkeye.

I Filippinene er denne planten kjent som tawa-tawa og har lenge vært den naturlige behandlingen av valg for dengue sykdom. Dengue feber er en smittsom sykdom som spres av mosquitoes i tropiske områder. I tillegg til influensalignende symptomer forårsaker blodplättet å falle, noe som kan være dødelig. Euphorbia hirta blir administrert til degueofre fordi det øker antall blodplater og hastighetshelbredelse.

Et annet navn på anlegget er snakeroot fordi det brukes til å behandle snakebite. Dens antihelmintiske egenskaper hjelper kroppen å utvise ormer og andre parasitter. Bruk av knuste blader til et sår kan stoppe blødning, og det inneholder antiinflammatoriske midler som øker healing av kviser, sår og koke.

Ayurvedic medisinske leger i India bruker euphorbia hirta til å behandle bronkiale forhold. Et ekstrakt av dette medisinske anlegget kan lette symptomene på forkjølelse, astma, bronkitt og hoste. Det brukes også til å behandle urinveisinfeksjoner og karsykdommer, som syfilis og gonoré.

Denne helbredende urten brukes til å behandle seksuelle lidelser hos menn. Det er en effektiv behandling for impotens. Anlegget kan også bidra til å forhindre for tidlig og ufrivillig utløsning.

Euphorbia hirta fremmer helbredelsen av ulike kvinnelige lidelser. En avkok av roten er gitt for å øke amming hos ammende mødre som ikke produserer nok melk, men den skal aldri administreres til gravide. Ulike deler av anlegget kan forårsake abort.

Euphorbia hirta inneholder antivirale og antibakterielle egenskaper som gjør det effektivt til å behandle et bredt spekter av sykdommer. Det kan redusere symptomene på diaré og brukes ofte til å behandle dysenteri. En avkok laget av roten kan administreres via en enema for å kurere forstoppelse. Den samme avkok kan brukes som en gurgle for å behandle magesår og tynn. Inntak av store mengder av denne urten kan fremkalle brekninger, og det bør aldri tas uten veiledning fra en profesjonell helsepersonell.