Hva er medisinsk bruk av glycyrrhiza uralensis?

Glycyrrhiza uralensis, eller kinesisk lakris, er en av de mest brukte urter i tradisjonell kinesisk medisin. Vokst hovedsakelig i Vest-Asia, har det blitt anerkjent av kineserne i århundrer som har en rekke medisinske egenskaper og regnes som en av deres 50 grunnleggende urter brukt i healing. Også referert til som gan cao, er det ofte foreskrevet i kombinasjon med andre urter og anses å forbedre og lette deres helbredende egenskaper. På grunn av sin søte smak, er det også noen ganger brukt til å forbedre smaken av visse medisiner.

En av hovedbruken av Glycyrrhiza uralensis er som en stressavlastning. Urten anses å være adaptogen, noe som betyr at det antas å hjelpe kroppen å håndtere stress. De som lider av spenning og angst kan bruke urten for å bidra til å fremme ro og avslapning.

En annen medisinsk egenskap av urt er evnen til å øke sirkulasjonen. Denne egenskapen bidrar til å forbedre total helse og vitalitet ved å øke blodgennemstrømningen i hele kroppen og bidra til å eliminere avfallet mer effektivt. Man bør være forsiktig så man ikke overstyrer urten, da overdreven mengder kan føre til en usunn økning i blodtrykket.

Personer med hudproblemer kan også ha nytte av å bruke urt. Den har både anti-inflammatoriske og mykgjørende egenskaper, som kan bidra til å berolige og myke irritert, betent hud og bidra til å forbedre utseendet. Hudfeil som koker eller akne kan forbedres med behandlinger med kinesisk lakris, på grunn av dets antibakterielle egenskaper. Forberedelser som kremer eller salver som kan brukes topisk, foretrekkes for disse typer problemer.

Sykdommer som påvirker luftveiene blir noen ganger behandlet med Glycyrrhiza uralensis. Både en anti-tussiv og en ekspektorant, urt er veldig nyttig for å redusere hoste og gjøre dem mer produktive. De som lider av astma eller luftveisinfeksjoner som bronkitt, vil vanligvis bruke et internt inntatt preparat for behandling.

Et annet område der kinesisk lakris kan ha positive effekter, er på fordøyelsessystemet. Det kan tjene som avføringsmiddel, og det kan være nyttig for de som sliter med forstoppelse. Det er også kjent å bidra til å berolige peptiske sår når det tas internt.

Glycyrrhiza uralensis er også antatt å ha forskjellige andre egenskaper som kan hjelpe til med å behandle visse problemer. Det kan brukes til å behandle Addisons sykdom, da det stimulerer adrenalfunksjonen. Det er kjent for å balansere blodsukkernivået, og hormonproduksjonen stimuleres også ved bruk.