Hva er medisinsk bruk av phyllanthus niruri?

Phyllanthus niruri, en plante kjent som stonebreaker eller frø-under-blad, har vært brukt i folkemedisin i hundrevis av år. I områder der den er endemisk, har denne planten blitt brukt til å behandle en rekke forskjellige plager, inkludert veneral sykdom, gastrointestinale lidelser, infeksjoner og forhold som påvirker indre organer. Selv om mange av de potensielle medisinske effektene av denne planten ikke er studert, har forskerne undersøkt Phyllanthus niruri for sin potensielle evne til å forhindre at kalsiumstener dannes i nyrene og galleblæren.

Navnet på Phyllanthus niruri, stonebreaker, ble gitt til denne planten på grunn av bruk i behandling av nyre- og galleblæresteiner. Historisk, helbreder i områder hvor denne planten vokser naturlig har foreskrevet det for å hjelpe pasientene å bryte ned og eliminere disse steinene. Medisinske studier utført på dyr antyder at Phyllanthus niruri kan være nyttig for å forhindre at flere kalsiumstener dannes når pasienter allerede lider av en av disse forstyrrelsene. Det ser imidlertid ikke ut til å bidra til å nedbryte steiner som allerede er til stede, og det virker heller ikke å forkorte hvor lang tid det tar for steinene å bli eliminert.

Bortsett fra denne primære bruk, har Phyllanthus niruri også blitt gitt til pasienter for behandling av leversykdommer. Det er ofte gitt til pasienter som har gulsott, hepatitt, anemi og kreft i leveren. Selv om det ser ut til å ha egenskaper som fremmer leverens helse, er dets effektivitet i behandlingen av disse lidelsene ikke grundig undersøkt. Tidlig forskning har vist at det kan være nyttig i behandlingen av hepatitt, selv om det kanskje ikke er effektivt mot denne sykdommen hos mennesker.

Tradisjonelle healere foreskriver også Phyllanthus niruri for gastrointestinale problemer. Det brukes ofte som fordøyelseshjelp og som anti-flatulent medisinering. Pasienter med betennelse eller smerte i magen kan også behandles med denne planten. Det har også avføringsegenskaper som har ført til bruk i behandlingen av intestinale parasitter, men med mange parasitter kan det bare ikke være nok til å stoppe infeksjonen ved å fordøye innholdet i fordøyelsessystemet.

Stonebreaker har også blitt brukt til å behandle en rekke andre lidelser. Det kan gis til pasienter med feber, forkjølelse, influensa, malaria, veneral sykdom, diabetes, kreft eller tuberkulose. Selv om Phyllanthus niruri kan ha noen egenskaper som gjør det mulig å øke immunforsvaret, er det usannsynlig at denne planten er en effektiv kur mot så mange forskjellige forhold.