Hva er medisinske bruk av balsam av gilead?

Gileads balsam er en type medisinsk salve laget av tyggegummi av treet med samme navn. Træret er også kjent som balsampoppel og Canada balsam. Tannkjøttet av treet kan gjengis ned i salve, olje eller salve, som kan brukes til å behandle alt fra eksem til solbrenthet, frostbit, tørr hud, forstuinger, blåmerker og utslett. Salicin i treets knopper har en smertestillende effekt som er nyttig for mange forhold, fra leddgikt til tendinitt. Av denne grunn har det også blitt referert til som organisk aspirin.

Som hudpleiebehandling brukes Balm of Gilead som en aktuell fuktighetskrem og smertestillende middel. For forhold som eksem, solbrenthet og bursitt, roser balsmen irritasjon, betennelse og smerte samtidig som det fremmer helbredelse. Andre oljer og fuktighetsgivende stoffer kan blandes inn for en hud-hydrerende effekt, eller for ytterligere å forbedre hudtilstanden og pliancy. I milde konsentrasjoner kan det til og med være nyttig for bleieutslett. Noen har også brukt den til behandling av arr, keloider og strekkmerker.

Ved kroniske smerteforhold og sår kan applikasjonen av Gileadbalsammen lindre symptomer eller ubehag. Effekten av balsam penetrerer huden for å berolige muskler og bein smerte, nummen blåmerker og rolig betennelse. De antiinflammatoriske egenskapene gjør det også nyttig for å redusere feber, kombinert med andre urter og tatt internt. Andre interne anvendelser inkluderer behandlinger for forkjølelse, hoste, ondt i halsen og laryngitt. Noen spekulerer harpiksen har antibakterielle eller antivirale egenskaper.

Anlegget er oppkalt etter en referanse til den “helbredende balsam av Gilead” i den kristne bibel. Balsam er laget ved å trekke harpiksen fra knastene til trærne. Selv om balsam kan kjøpes i mange urte-, farmasøytiske eller nærbutikker, kan den også gjøres for hånd. Harpiksen kan hentes fra slisser i barken av treet, eller ekstraheres fra knoppene. Knoppene kan samles fra lokale trær eller kjøpes, deretter suspendert i olje. Når den holdes over lengre tid i en lufttett beholder, vil blandingen til slutt trekke harpiksen fra knoppene og inn i oljen.

Avhengig av konsentrasjon og individuelle reaksjoner, kan Balm of Gilead ha mindre til alvorlige bivirkninger. Noen opplever utslett eller rødhet hvor det brukes, men allergiske reaksjoner kan forårsake varierende problemer. Det kan også være bivirkninger for gravide eller ammende kvinner, eller de som lider av nyre- eller leversykdom.